Nieuwetijdskristallen

Nieuwetijdskristallen zijn kristallen en stenen die sinds kort worden gevonden. Sommige al tientallen jaren, (zoals de lemurians), andere pas een paar jaar, (bijv. amazez, azumar) en allemaal zijn ze bedoeld om de aarde en ons te helpen oude ballast en negatieve imprints los te laten zodat wij onszelf en de aarde kunnen gronden in de liefdevolle nieuwe energieen. Maar dat zal voor iedereen weer anders zijn.

Nieuwetijdskristallen hebben allemaal een zeer hoge vibratie/trilling op hun eigen specifieke manier wat door iedereen verschillend kan worden waargenomen of ervaren.

Een paar van deze bijzondere kenmerken aan kwartspunten (Bergkristal, Amethist, Citrien en Rookkwarts). Kristallen met deze kenmerken worden ook wel Meesterkristallen genoemd. Combinaties komen ook voor.

-DOW kristal (de naam is bedacht door Jane Dow) en dit zijn perfecte punten die 3 zevenzijdige hoofdvlakken op de punt hebben met daartussen mini driehoekjes die de top niet raken. (zie foto onderaan deze pagina) Ook wel Channelingspunt genoemd

- VENSTERs in kristallen zijn ruit of paralelogramvormige vlakjes vlak onder de punt. zie foto onderaan de pagina (niet te verwarren met Fensterkwarts, dat is een kristalvorm, geen extra kenmerk)

-FANTOOM in een kristal is een zichtbare zweem of zelfs laagje van voormalige groei van de punt. Daarna verder gegroeid. Komt voor in Bergkristal, Rookkwarts, Citrien en Amethist, Zie foto onderaan de pagina

-MANIFESTATIE Kristal is een kristal wat in een ander kristal is gegroeid. Gelijktijdig in elkaar gegroeid. (regelmatig bij Arkansas kristallen)

-ENHYDRO kristallen zijn kristallen die gangetjes of kleine ruimtes in zich hebben waarin een waterbelletje in de heen en weer beweegt. zie foto onderaan de pagina

 

Er zijn vele soorten Nieuwetijdskristallen, New Age Crystals, en nog steeds worden er nieuwe ontdekt. Ik noem er een paar. Voor uitgebreide beschrijvingen verwijs ik naar de steensoorten zelf. Dit zijn alleen de fysieke beschrijvingen, hoe ze eruit zien.

Amazez is Amethistkwarts waarvan het kwartsgedeelte uit Azezthuliet bestaat. Ziet er uit als normaal licht Amethistkwarts met de bekende puntige lijn-scheiding tussen de steensoorten en met soms ook donkergrijze of zelfs zwarte banen.

Amethist Vera Cruz, Laserkwartsjes Amethist, erg mooie puntjes, zeer helder Amethist uit Vera Cruz, Mexico

Arkansas kristallen zijn kristallen en clusters bergkristal die alleen gevonden worden in de staat Arkansas en de mooiste van de Mnt. Ida. Zeer zeer helder en vaak met bijzonder kenmerken als DOW punten, Recordkeeper driehoekjes ISIS vlakken, vensters enz.

Azumar is een van de nieuwste nieuwetijdsstenen, pas in 2014 ontdekt. Lichtblauw van kleur, ondoorzichtig. Lijkt een beetje op Amazoniet met zwarte delen (stichtit)

Brandberg kristallen zijn zeer heldere hoog energetische kristallen, alleen gevonden in de "brandberg" in Namibie, vaak met rookkwarts of amethist fantomen, fensterkwarts vorming en soms enhydro bubbels.

Bergkristal met Chloriet, gevonden net als hematietkwarts en golden healers maar dan met groene insluitsels of gevuld met groen chloriet.

Danburiet zijn zeer heldere kristallen met vaak verticale belijning en met aparte groeivorm van de punten (dakjes), ze zijn helder of  lichtrose

ET crystal E.T. kristal of  Self Healed crystal. Dit zijn bijzonder krachtige kristallen van deze tijd. Het zijn kristallen, bergkristal die zijn afgebroken en later weer verder gegroeid met op de aangegroeide punt vele kleine eindpuntjes (terminaties) driehoekjes mooi gerangschikt aan en onder elkaar.ET staat voor: Extra Terminated. Maar wordt ook vaak Extra Terrestial kristal genoemd. Omdat het kristal na een breuk weer zelf verder is gegroeid is het een zg. self healed crystal, een zelf heler.

Elestiaal kwarts Skeletkwarts is een bergkristal soort die kamertjes en gangetjes in zich heeft, ook vaak bomvol regenboogjes. Aan de buitenkant mooie mini  kristalgroei die vanaf alle kanten weer ander vlakken tegelijk laat zien. Ook soms enhydro, water in luchtgangetjes wat je kan zien bewegen in het gangetje.

Faden kwarts is een hele heldere hoge bergkristalsoort met een groeidraad, (draad is faden in het Duits) daar is hij gebroken geweest en weer verder gegroeid. Symbolisch alleen al erg mooi. Vaak platte kristallen en soms clusters platte kristallen.

Fensterkwarts is een vorm van elestiaal kwarts maar dan ook met openingen aan de buitenkant van het kristal waardoor het echte vensters heeft (fenster is duits voor venster), vaak zitten er ook nog goud/bruine inclusies in.

Fairy kwarts zijn punten of clusters bergkristal met heel veel mini aanwas puntjes op de stammen van de punten, deze mini puntjes groeien ook naar boven, dus niet zoals bij spiritkwarts. de punten zelf zijn vaak helder met fantomen.

Golden Healers zijn gele of gouden clusters lemurisch bergkristal en brokken ruwe of geslepen stenen bergrkistal met limoniet in zich. Dit zijn hele fijne stenen voor kristaltherapeuten.

Hematietkwarts word gevonden net als de golden healers in clusters bergkristal en ruwe brokken maar hebben dan hematiet in zich, wat zich in combinatie met bergkristal uit in rode en bruine delen in het kristal.

Herkimer 'diamanten' zijn geen diamanten maar hun groeivorm doet daaraan denken. Het zijn ruwe, meestal kleine superheldere dubbeleinders die worden gevonden in herkimer bij new york en ook uit het Himalaya gebergte en Pakistan, die heten DIamond Quarz (maar staan wel bij Herkimer bij mij)

Kaarskwarts zijn vaak dikke punten bergkristal met veel mini, aanwas puntjes er onder tegen aangegroeid, wordt ook wel ananaskwarts genoemd.

Kathedraalkwarts is een vorm van bergkristal of rookkwarts met een aparte groeivorm, allemaal 'dakjes' groot of klein onder elkaar en in lagen opgebouwd en meestal in de zelfde groeirichting zodat je ze op een foto in 1x kan vangen als het licht erop schijnt.

Laserkwarts is een natuurlijke punt lemurisch kristal die naar de punt toe dunner afloopt, vaak gebruikt door healers omdat de energie goed is te richten. Ze 'tinkelen' ook vaak als ze tegen elkaar komen.

 Lemurische kristallen (nu veel gevonden en steeds beter betaalbaar) zijn kristallen en clusters bergkristal met coderingen, informatie uit het oude Lemurie, vooral herkenbaar aan hun vibratie en etsen/ zijstreepjes op de kristallen, hierin heb je dan ook weer onderscheid in verschillende vormen en extras, zoals laserkwarts, maria magdalena kristallen, golden healers, tweelingen, innerlijk kind kristallen, kristallen met vensters, kristallen met channelingspunten (dow punten)

Lithium kwarts zijn puntjes of clusters bergkristal met Lithium insluitsels (lichtpaars, grijspaars) in de punten, vaak met fantomen

Maria Magdalena kristallen zijn kristallen die insluitsels van hematiet hebben die roze of lichtoranje uitschijnen en die vaak mooie oplichtende laagjes met regenboogjes in zich hebben

Robijn in Kyaniet is een ondoorzichtige steen van donkerroze/rood in blauw, deze combinatie zorgt ook voor een zeer hoge vibratie en is tegelijk zeer aardend.

Spiritkwarts is vaak een vorm van lichte, fijne amethist, maar ook fijn kristal en rookkwarts die erg veel kleine puntjes heeft en vaak als stalagmieten groeit

Sjamaankwarts/Lodolietkwarts  is een geslepen of natuurlijk kristal, heldere steen met meestal aan de onder of achterkant een ruw stuk met hematiet, chloriet, limoniet (of lodoliet combinaam) insluitsel of aanslag wat je dan door het kristal heel mooi kan zien. Soms word ook de natuurlijke punt bijgeslepen zodat je kan zien wat zich in het kristal afspeelt (anders was het dof) en krijg je de prachtigste taferelen te zien. Onderwaterwereld. 

Super seven is een combinatie van amethyst, rookkwarts, rutiel, cacoxeniet, lepidocrosiet en goethiet in bergkristal.

Tibetaans kwarts wordt al heel lang gevonden en waren altijd al speciaal maar de kristallen die nu gevonden worden hebben toch een iets andere en hogere trilling dan van eeuwen geleden. Er zijn ook Tibetaanse dubbeleinders met zwarte/ gele petroleum en andere insluitsels.

Witte Aragoniet ziet eruit als witte koraal rotsjes

 

DOW kristallen.  3 x 7 zijdige topvlakken, daartussen 3 kleine driehoekjes die de top niet raken.

Brandberg kristal met Venster (ruitvormig vlakje onder de top) en Amethist Fantoom

Fantoom in Bergkristal, bijgeslepen punt

Enhydro kristal