Let op! Door de maatregelen wordt nu niet vanuit Nederland verzonden. Wilt U niet zo lang wachten dan graag kiezen voor verzenden vanuit Duitsland (1,50 of 3,35 extra)

Nieuwetijdskristallen

Nieuwetijdskristallen zijn kristallen en stenen die pas sinds kort worden gevonden, sommige al tientallen jaren, (zoals de lemurische en de arkansas), andere pas een paar jaar, (bijv. amazez, azumar) en allemaal zijn ze bedoeld om de aarde en ons te helpen oude ballast en negatieve imprints los te laten zodat wij onszelf en de aarde kunnen gronden in de liefdevolle nieuwe energieen.

Nieuwetijdskristallen hebben allemaal een zeer hoge vibratie/trilling op hun eigen specifieke manier

Ik ben ook zeer dankbaar dat ik hierin letterlijk mijn steentje kan bijdragen!

Er zijn vele soorten en nog steeds worden er nieuwe ontdekt. Ik noem er een paar. Voor uitgebreide beschrijvingen verwijs ik naar het Alfabet. Dit zijn alleen de fysieke beschrijvingen, niet de spirituele werkingen.

Amazez is een combinatie van amethist en azezthuliet en heel erg hoog, ook erg nieuw, lijkt op chevron amethist, amethistkwarts, alleen de trilling is heel anders.

Amethist Vera Cruz, Laserkwartsjes Amethist, zeer hoog energetisch

Andara is een natuurlijk vulkanisch glas, net als obsidiaan, alleen heeft deze variant de meest mooie kleuren en is glashelder met een hele hoge oervibratie, bestaat uit prima matra, oermaterie.

Arkansas kristallen zijn kristallen en clusters bergkristal die alleen gevonden worden in de staat Arkansas en deze kristallen bezitten het hoogste kristallijne licht, ze zijn sprankelend helder. vaak met regenboogjes

Azezthuliet is een vorm van ruwe brokken bergkristal, kwarts met een extreem hoge energie.

Azumar is een van de nieuwste nieuwetijdsstenen, pas in 2014 ontdekt. Lichtblauw van kleur, ondoorzichtig.

Brandberg kristallen zijn zeer heldere hoog energetische kristallen, alleen gevonden in de "brandberg"in Namibie, vaak met rookkwarts of amethist fantomen of enhydro bubbels.

Bergkristal met Chloriet, gevonden net als hematietkwarts en glden healers maar dan met groene insluitsels of gevuld met groen chloriet.

Danburiet zijn zeer heldere kristallen met aparte groeivorm van de punten (dakjes), ze zijn helder of helder lichtrose

Elestiaal kwarts is een bergkristal soort die bijna alleen in dubbeleinders ontstaat en kamertjes en gangetjes in zich heeft, ook bomvol regenboogjes.

Faden kwarts is een hele heldere hoge bergkristalsoort met een groeidraad, (draad is faden D)daar is hij gebroken geweest en weer verdergegroeid. Symbolisch alleen al erg mooi. Vaak platte kristallen en soms clusters platte kristallen.

Fensterkwarts is een vorm van elestiaal kwarts maar dan ook met openingen aan de buitenkant van het kristal waardoor het echte vensters heeft (fenster is duits voor venster), vaak zitten er ook nog goud/bruine inclusies in.

Fairy kwarts zijn punten of clusters bergkristal met heel veel mini aanwas puntjes op de stammen van de punten, deze mini puntjes groeien ook naar boven, dus niet zoals bij spiritkwarts. de punten zelf zijn vaak helder met fantomen.

Golden Healers zijn gele of gouden clusters lemurisch bergkristal en brokken ruwe of geslepen stenen met limoniet in zich. Dit zijn hele fijne stenen voor kristaltherapeuten.

Hematietkwarts word gevonden net als de golden healers in clusters bergkristal en ruwe brokken maar hebben dan hematiet in zich, wat zich in combinatie met bergkristal uit in rode en bruine delen in het kristal.

Herkimer 'diamanten' zijn geen diamanten maar hun groeivorm doet daaraan denken. Het zijn ruwe, meestal kleine superheldere dubbeleinders die worden gevonden in herkimer bij new york en nu ook uit het himalaya gebergte en pakistan.

Kaarskwarts zijn vaak dikke punten bergkristal met veel mini, aanwas puntjes er onder tegen aangegroeid, wordt ook wel celestiaal kwarts of ananaskwarts genoemd.

Kathedraalkwarts is een vorm van bergkristal of rookkwarts met een aparte groeivorm, allemaal 'dakjes' groot of klein onder elkaar en in lagen opgebouwd en meestal in de zelfde groeirichting zodat je ze op een foto in 1x kan vangen als het licht erop schijnt. Vaak ook dubbeleinders.

Laserkwarts is een natuurlijke punt lemurisch kristal die naar de punt toe dunner afloopt, vaak gebruikt door healers omdat de energie goed is te richten. Ze 'tinkelen' ook vaak als ze tegen elkaar komen.

 Lemurische kristallen (nu veel gevonden en steeds beter betaalbaar) zijn kristallen en clusters bergkristal met coderingen, informatie uit het oude Lemurie, vooral herkenbaar aan hun vibratie en etsen/ zijstreepjes op de kristallen, hierin heb je dan ook weer onderscheid in verschillende vormen en extras, zoals laserkwarts, maria magdalena kristallen, golden healers, tweelingen, innerlijk kind kristallen, kristallen met vensters, kristallen met channelingspunten (dow punten)

Lithium kwarts zijn puntjes of clusters bergkristal met Lirhium insluitsels (lichtpaars, grijspaars) in de punten, vaak met fantomen

Maria Magdalena kristallen zijn kristallen die insluitsels van hematiet hebben die roze of lichtoranje uitschijnen en die vaak mooie oplichtende laagjes met regenboogjes in zich hebben

Robijn in Kyaniet is een ondoorzichtige steen van donkerroze/rood in blauw, deze combinatie zorgt ook voor een zeer hoge vibratie.

Spiritkwarts is vaak een vorm van lichte, fijne amethist, maar ook fijn kristal en rookkwarts die erg veel kleine puntjes heeft en vaak als stalagmieten groeit

Sjamaankwarts is een geslepen kristal, heldere steen met meestal aan de onderkant een ruw stuk met hematiet, chloriet, limoniet (of lodoliet combinaam) insluitsel of aanslag wat je dan door het kristal heel mooi kan zien. Soms word ook de natuurlijke punt bijgeslepen zodat je kan zien wat zich in het kristal afspeelt (anders was het dof) en krijg je de prachtigste taferelen te zien. Veel met regenboogjes.

Super seven is een combinatie van amethyst, rookkwarts, rutiel, cacoxeniet, lepidocrosiet en goethiet in bergkristal.

Tibetaans kwarts wordt al heel lang gevonden en waren altijd al speciaal maar de kristallen die nu gevonden worden hebben toch een iets andere en hogere trilling dan van eeuwen geleden. Er zijn ook Tibetaanse dubbeleinders met zwarte/ gele petroleum en andere insluitsels die allemaal hun eigen werking hebben.

Witte Aragoniet ziet eruit als witte koraal rotsjes