Toermalijn

Toermalijn werkt aardend, beschermend en reinigend.

Het is een zeer geschikte steen om te gebruiken als bescherming tegen allerlei vormen van negatieve energie en straling. De steen doet dit op verschillende manieren: het werkt als een soort van schild, helpt negatieve energie afvoeren en zet negatieve energie om in positieve energie. Hierdoor worden de aura energiebanen gereinigd en in balans gebracht. Toermalijn helpt je hierdoor in je kracht staan en een ontspannen en zelfverzekerde houding aannemen.

Toermalijn heeft niet alleen een positieve werking op mensen en dieren maar ook op planten en bomen. De steen zorgt voor natuurlijke bescherming en stimuleert groei en bloei.

Naast de algemene eigenschappen van toermalijn vertonen de volgende toermalijnsoorten ook nog aanvullende eigenschappen:

Toermalijnkwarts bestaat uit zwarte toermalijn in bergkristal en verenigt de eigenschappen van deze twee steensoorten in zich. Aan de ene kant vertoont de steen de beschermende en aardende werking van toermalijn in combinatie met de zuiverende en reinigende werking van bergkristal. Daarnaast versterkt bergkristal ook nog eens de werking van de toermalijn naalden.

Een combinatie van roze met groene toermalijn (watermeloen toermalijn) werkt sterker op het hart in dan de andere toermalijnsoorten. De steen zet negatieve emoties en emotionele pijn om in positieve gevoelens en gedachten. Angst, stress, boosheid en verdriet maken plaats voor liefde, optimisme, geduld en compassie.

De steen is hierdoor heel geschikt ter ondersteuning van depressie, trauma’s en angststoornissen.

Fysiek heeft roze met groene toermalijn een positieve werking op de zenuwen en zenuwaandoening zoals m.s. en verlammingsverschijnselen en op stressgerelateerde klachten.

Zwarte toermalijn zie Z

Mooi heldere Toermalijn in zilver setting. 

Steentje is 1,2 cm

Prachtige heldere hanger Groene Toermalijn in zilveren cap.

1,5 cm is het staafje toermalijn 

Uitverkocht

Rubeliet in kwarts, ruwe kristallen.

54 gr.

4,5 cm

Rode Toermalijn in kwarts sculptuur

401 gr.

7,5 cm

Uitverkocht

Ruwe brok kwarts met roze toermalijn kristallen. 

5 cm

39 gr. 

Mooie ruwe kristallen ruwe groen toermalijn in zilveren hanger

2 cm en 1,5 cm (steen)

Ruwe groene toermalijn staafje van 2 cm lamg en 8 mm breed

Hanger

Geslepen roze toermalijn in kwarts geslepen stenen.5 cm

101 gr. 

 

Prachtige hangers geslepen groene toermalijn 

2,5 cm

Liggen op volgorde.