Avaloniet

Info, Beschrijving

Algemene beschrijving. Wat deze steen voor jou kan betekenen is per persoon en situatie verschillend

Avaloniet is blauwe,witte of lila chalcedoon, vaak in geode vorm met kristalletjes.

Avaloniet is een opschoonsteen.

Deze mystieke steen stelt je in staat om bij je hogere zelf te komen, waardoor je steeds meer stukjes van jezelf gaat ontdekken, maar ook de ander beter gaat begrijpen. Zeer goed bij mensen die zich onbegrepen voelen. Dit is een steen die ondersteunt en voedt en woede, infecties en ontstekingen neutraliseert. Hij helpt je bij onderdrukte gevoelens die voortkomen uit de angst om afgewezen te worden zowel uit de kindertijd als tijdens de volwassenheid. Deze steen lost oude patronen van onderdrukking op en moedigt een nieuwe manier van uiten aan. Bij alles op het gebied van de keel, keelontsteking, angina, verkoudheid, praten, slikken, emotie, verdriet kan deze steen uitkomst bieden. Ook goed voor de botopbouw, versterkt tanden en kiezen, maar ook bij reuma achtige pijnen. Ook goed bij problemen met de schouders en nek, een slecht werkende schildklier en het lymfestelsel. Werkt koortsverlagend en verwijdert blokkades in het zenuwstelsel. Bij genezing met geluid helpt deze steen te focussen en richt geluid naar de juiste plaats. Hij helpt je in het Nu te zijn.

Opent je innerlijke wijsheid. Transformeert negatieve energieën.

Helpt goed tegen faalangst en als je moeite hebt met het toelaten van liefde.  Het bevordert telepathie tussen zielenpartners.

Avaloniet gaat naar je angsten toe om die duidelijk te maken en helpt je om ze op te lossen. Leert je luisteren naar je gevoel en haalt emoties omhoog.

Avaloniet heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een verbinding met de wijsheden en inzichten van sprookjes, mythen en sagen. Hij helpt ook communiceren met wezens en natuurgeesten die hiermee geassocieerd worden zoals elfen, feeën, draken en kabouters. heeft een sterke verbiinding met het oude Avalon, koning Arthur en Merlijn.

De steen bevordert fantasie en creativiteit en helpt bij visualiseren bijvoorbeeld tijdens een meditatie of sjamanistische reis.